Jump to content
RockWare Support Forum
Lisa Streit

License problems

Recommended Posts

I am a new user of GWB. I just installed GWB Professional v. 6.0 on my pc (which runs Windows Vista), plus the HASP drivers, and the 6.05 update from 6.0. After each step I got a message to the effect of 'installation successful.' However, when I try to start up GWB (with the gwb CD in cd drive and the dongle plugged in), I get the following error:

-----------------------------------------

HydroKey

react - Cannot find license file

The license files (or server network addresses) attempted are listed below. Use LM_LICENSE_FILE to use a different license file, or contact your software provider for a license file.

Feature: react

Filename: c:\program files\gwb\License\hydrokey.lic

License path: c:\program files\gwb\License\hydrokey.lic

FLEXIm error: -1,359. System Error: 2 "No such file or directory"

For further information, refer to the FLEXIm End User Manual, available at "www.mac

------------------------------------------

I tried reinstalling everything, but got the same problem. When I actually look in C->Program Files->gwb->License, the hydrokey file is sitting there. The only difference I can see is it is .exe, not .lic like the error says.

Any ideas why this isn't working?

Please help,

Lisa

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am a new user of GWB. I just installed GWB Professional v. 6.0 on my pc (which runs Windows Vista), plus the HASP drivers, and the 6.05 update from 6.0. After each step I got a message to the effect of 'installation successful.' However, when I try to start up GWB (with the gwb CD in cd drive and the dongle plugged in), I get the following error:

-----------------------------------------

HydroKey

react - Cannot find license file

The license files (or server network addresses) attempted are listed below. Use LM_LICENSE_FILE to use a different license file, or contact your software provider for a license file.

Feature: react

Filename: c:\program files\gwb\License\hydrokey.lic

License path: c:\program files\gwb\License\hydrokey.lic

FLEXIm error: -1,359. System Error: 2 "No such file or directory"

For further information, refer to the FLEXIm End User Manual, available at "www.mac

------------------------------------------

I tried reinstalling everything, but got the same problem. When I actually look in C->Program Files->gwb->License, the hydrokey file is sitting there. The only difference I can see is it is .exe, not .lic like the error says.

Any ideas why this isn't working?

Please help,

Lisa

Hi Lisa:

When you launch GWB, the program first looks for an attached dongle- if it cannot find the hardware lock, it then searches for the existence of a license file. Since your copy is licensed via hardware lock, and not a license file, the message indicates difficulty finding the hardware lock. The 2 most common causes of this problem are:


  1. You don't have the latest dongle problems. It sounds like this is not to be issue, but just to make sure, did you use the HASP repair tool for version 6 users, not the repair tool for users of v5 and older? (located here: http://www.rockware.com/product/productUpdates.php?id=132)
  2. Your hardware lock (is it USB or parallel?) is attached to a docking station, and not a USB port located on the computer itself.

Could either of these be the problem?

Regards,

Tom Meuzelaar

RockWare, Inc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Lisa:

When you launch GWB, the program first looks for an attached dongle- if it cannot find the hardware lock, it then searches for the existence of a license file. Since your copy is licensed via hardware lock, and not a license file, the message indicates difficulty finding the hardware lock. The 2 most common causes of this problem are:


  1. You don't have the latest dongle problems. It sounds like this is not to be issue, but just to make sure, did you use the HASP repair tool for version 6 users, not the repair tool for users of v5 and older? (located here: http://www.rockware.com/product/productUpdates.php?id=132)
  2. Your hardware lock (is it USB or parallel?) is attached to a docking station, and not a USB port located on the computer itself.

Could either of these be the problem?

Regards,

Tom Meuzelaar

RockWare, Inc.

I installed the v6 HASP repair tool, and the dongle is plugged directly into the a USB port on the laptop, so neither of those is the problem. Any other suggestsion?

Lisa

Share this post


Link to post
Share on other sites
I installed the v6 HASP repair tool, and the dongle is plugged directly into the a USB port on the laptop, so neither of those is the problem. Any other suggestsion?

Lisa

Hi Lisa:

I apologize for the delay- was out on vacation all of last week.

I'm a bit at a loss. Two additional possibilities:


  1. Is the USB port itself working (ie. can you plug in other devices that work)
  2. Are you using a 64-bit operating system by chance?

Regards,

Tom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tom,

I'm having the same issues as Lisa and, yes, I'm running a 64-bit operating system (Vista-64)?

Any thoughts?

Stuart

Hi Lisa:

I apologize for the delay- was out on vacation all of last week.

I'm a bit at a loss. Two additional possibilities:


  1. Is the USB port itself working (ie. can you plug in other devices that work)
  2. Are you using a 64-bit operating system by chance?

Regards,

Tom

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tom,

I'm having the same issues as Lisa and, yes, I'm running a 64-bit operating system (Vista-64)?

Any thoughts?

Stuart

Hi Stuart:

We've already discussed this over the phone, but I'll post a response here for all others who are running 64-bit operating systems:

Currently, GWB Standard and Professional dongles do not work with 64-bit operating systems. UIUC will be addressing this issue in their next patch (7.0.5).

Regards,

Tom Meuzelaar

RockWare, Inc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Tom,

I try to install the GWB with Vista Ultimate x64 operative system.

I have the CD of Upgrade to Release 7.0.6 and the my original release is 5.

I cannot run GWB.

I have read the installation instructions and 2 posts on the forum. I follow these steps:

1. I insert the USB HASP key (installation plug and play and the message is that all is ok).

2. Install the Release 5.0 from original CD: error message (it is necessary file ntvdm.exe and GWB does not run).

3. I download and update the HASP driver with the software from GWB 5 or older from http://www.rockware.com/product/productUpdates.php?id=132

4. I re-install GWB 5.0 and the problem continue.

5. I try to install the upgrade to v7 but don't recognize that I have tried to install GWB5.

What are the correct way to install GWB?

Jose

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Tom,

I try to install the GWB with Vista Ultimate x64 operative system.

I have the CD of Upgrade to Release 7.0.6 and the my original release is 5.

I cannot run GWB.

I have read the installation instructions and 2 posts on the forum. I follow these steps:

1. I insert the USB HASP key (installation plug and play and the message is that all is ok).

2. Install the Release 5.0 from original CD: error message (it is necessary file ntvdm.exe and GWB does not run).

3. I download and update the HASP driver with the software from GWB 5 or older from http://www.rockware.com/product/productUpdates.php?id=132

4. I re-install GWB 5.0 and the problem continue.

5. I try to install the upgrade to v7 but don't recognize that I have tried to install GWB5.

What are the correct way to install GWB?

Jose

Hi Jose:

I'm guessing the problem stems from the fact that the v5 installation is not 64-bit compliant, hence the pre-upgrade install is never valid to begin with.

I'm going to send you a full installation executable for v7.0.5. I'll do this via personal email.

Regards,

Tom Meuzelaar

RockWare, Inc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jose:

I'm guessing the problem stems from the fact that the v5 installation is not 64-bit compliant, hence the pre-upgrade install is never valid to begin with.

I'm going to send you a full installation executable for v7.0.5. I'll do this via personal email.

Regards,

Tom Meuzelaar

RockWare, Inc.

I have the same error as post #1 with GWB v4.0, a parallel dongle and Windows 7 32bit, is there any way to fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same error as post #1 with GWB v4.0, a parallel dongle and Windows 7 32bit, is there any way to fix it?

Hello:

In your case, the problem stems from the fact that GWB version 4 is not compliant with Windows 7. Unfortunately, the only solution is to upgrade to GWB version 8.

Let me know how I can be of further help.

Regards,

Tom Meuzelaar

RockWare, Inc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×